Lapwing nyheter

Nabohjelp er godt å ha

Nærmeste nabo til Lapwing Engineering på Klepp Stasjon er Sandnes Bakeri. Der fikk de et teknisk problem som de reiv seg i håret for å finne en løsning på. Helt til de kom på å spørre naboen.

-Vi lager pizzabunner for en kunde og hadde skaffet oss en ny maskin som skulle hjelpe oss med å jobbe smart med det. Maskinen hadde noen deler i aluminium som ikke passet helt til vår produksjon, og vi trengte en bedre løsning, sier daglig leder Ragnar S. Hetland, i Sandnes Bakeri.

Problemet var en piskemaskin som lager pizzasaus. Dimensjonene på selve maskinens rigg gjorde det vanskelig for bakeriets folk å sette kar med saus inn i maskinen. Gode råd var dyre, bakeriets folk var ivrige etter å komme i gang med leveransen.

-Da vi kom på å gå rett over tunet og inn til Lapwing Engineering, løste alt seg. Der forklarte vi problemet og hva vi ønsket. Vi fikk fine dimensjoner på delene og skreddersøm, akkurat som vi trengte det. Nå fungerer alt perfekt, sier Hetland.

Jone Salte som er CEO hos Lapwing Engineering elsker denne historien. Den beskriver akkurat det han liker. Å få inn et problem og å finne en løsning som kunden vil ha.

-Nabohjelpen er god å ha. Det kan fort gå begge veier, sier Salte, og tenker på de deilige bakervarene de lager over tunet. Han får ukentlig levert brød, og skoleboller fra sin gode nabo hver fredag morgen.

Salte fikk teamet sitt til å løse problemet raskt og innen kort tid var maskinen hos Sandnes Bakeri oppe i drift.

-Vi gjorde en helt grei maskineringsjobb for dem, og det var kjekt å kunne hjelpe, sier Salte.

-Det løste seg, og det gjorde ting mye enklere for oss. Vår plan er å lage pizzabunner i større produksjon for en kunde. Vi har 18 personer i arbeid hos oss, inkludert bakere, pakkere, sjåfører og administrasjon. Det er veldig kjekt å finne tekniske løsninger like om hjørnet. Ja vi gikk faktisk rett bort til Lapwing Engineering og fikk hjelp med en gang, sier Hetland.

Sandnes Bakeri leverer mellom 7000 og 8000 brød hver dag, til lokale butikker, kantiner, barnehager og sykehjem. Bakeriet leverer også annen gjærbakst og har vært i drift siden 2003.